Yhdeksän teatteria mahtui ämpärilliseen KOUTAA

Pohjoisen KOUTA-harrastajateatterifestivaalin katselmusohjelmistoon tuli hakemuksia kahdeltatoista lappilaiselta näyttämöltä. Tapahtuman taiteellinen tiimi: ohjaaja-näyttelijä Anne Niskanen, luova johtaja Julius Oförsagd sekä kulttuuritoimittaja Maria Paldanius, valitsi 27.–29.9. Tervolassa pidettävään KOUTA-tapahtumaan yhdeksän esitystä.

Valituiksi tulivat IValoiset Ivalosta, Räväsojan Känsäkourat, Lapin ylioppilasteatteri ja Saari-ryhmä Rovaniemeltä, Kemijärven Lausujat ja Kemppateatteri Kemijärveltä, Pomppa-teatteri Posiolta, Meri-Lapin Estradi Kemistä sekä Teatteriryhmä Niin sanotut Torniosta.

Tiimi toteaa, että valittu ohjelmisto tarjoaa alueellisesti kattavan ja sisällöllisesti eheän kokonaisuuden. Päivien teemaksi näyttää nousevan pohdinta ja kamppailu ihmisenä ja ihmisiksi olemisessa, oman paikan ja tilan löytämisessä sekä omaksi itseksi tulemisessa.

Ohjelmiston valinnut raati, lisättynä näyttelijä , antaa esityksistä Kylli Könkäällä palautteet myös tapahtumassa. Tämän lisäksi ryhmille tarjoutuu mahdollisuus vertaisarvioida ja tulla vertaisarvioiduksi kaverinäyttämönä.

KOUTA sisältää myös taiteilijatapaamisia ja muuta oheisohjelmaa. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Kansalaisfoorumi, Tervolan kunta ja Tervolan Nuorisoseura.

Lue lisää tapahtumasta.