Kuva: Olu Eletu

Opintosetelitukea kurssimaksun alentamiseen

Opintoseteli on kurssilaiselle henkilökohtainen tuki, joka alentaa hänen kurssimaksuaan. Tukea voivat hyödyntää työttömät, eläkeläiset ja maahanmuuttajat. Tuki on enintään 50 % kurssimaksusta. Opintosetelitukea voi hakea Kansalaisfoorumin tukemille kursseille, jotka päättyvät viimeistään 31.5.2021.

Hae tukea Skaftuki-palvelussa

Mikäli olet järjestämässä kurssia, johon oletat osallistuvan opintosetelituen kohderyhmää, toimi näin:

  • Tee kurssisuunnitelma Skaftuki-palvelussa.
  • Kirjaa Lisätietoa kohtaan seuraavat tiedot: Kurssin käyttöön haetaan opintosetelitukea, kurssimaksu on x €. Kurssilla tulee oletettavasti olemaan x osallistujaa, jotka kuuluvat opintosetelituen kohderyhmään.

Kun Kansalaisfoorumi hyväksyy kurssisuunnitelman, kirjataan Skaftuki-palvelussa Lisätietoa-kohtaan opintosetelivaraus, jonka saatte käyttöönne: opintoseteliedun suuruus/tukikelpoinen kurssilainen.

Kurssilainen tekee opintosetelianomuksen

Käytännössä kurssilainen maksaa kurssin järjestäjälle alennetun kurssimaksun ja tekee opintosetelianomuksen, jonka kurssin järjestäjä toimittaa Kansalaisfoorumille. Kurssilaisen opintosetelianomus on ladattavissa tämän sivun alalaidasta.

Kansalaisfoorumi maksaa kurssin järjestäjälle setelituen, kun anomus/anomukset on liitetty Skaftuki-palvelussa kurssiselvityksen liitteeksi.

Muista tiedottaa edusta

Opintosetelialennuksesta tulee kertoa kurssin tiedotuksen yhteydessä.

Setelitukea on Kansalaisfoorumin käytössä rajallinen määrä ja sitä myönnetään hakemisjärjestyksessä. Tarkempi kirjallinen ohje opintosetelituesta löytyy Skaftuki.fi-palvelusta kohdasta “Ohjeet ja lomakkeet”.

Lisätiedot info@skaftuki.fi tai 045 6577 358/Tuula Hyystinmäki.

Ladattavat tiedostot:

Kurssilaisen opintosetelianomus Word-tiedosto

Kurssilaisen opintosetelianomus pdf-tiedosto