Kuva: Sticker Mule

Lue tiedotteemme koronavirusrajoitusten purkamisesta.

Haluaisiko yhdistyksesi järjestää kurssin tai luennon? Kansalaisfoorumi tarjoaa yhdistyksille apua koulutusten suunnitteluun sekä taloudellista tukea kustannuksiin.

Mihin kansalaisfoorumin kurssitukea saa?

Tuemme yhdistysten järjestämiä kursseja, joille osallistuu vähintään kahdeksan 15 vuotta täyttänyttä henkilöä ja joiden kesto on vähintään neljä opintotuntia (1 opintotunti = 45 minuuttia). Tukea voit hakea kurssille, johon ei tule valtion rahoitusta muuta kautta. Kurssi voidaan järjestää lähi- tai verkko-opetuksena tai niiden yhdistelmänä.

Paljonko tukea saa?

Tukea maksetaan opintotuntien ja -kulujen mukaan. Tuki voi olla korkeintaan 50 % tukeen oikeuttavista kuluista.

Kurssituen määrä:

  • Jäsenjärjestöille ja niiden jäsenyhdistyksille: tuki on enintään 23 euroa/opintotunti (1.4.2020 alkaen)
  • Muille yhdistyksille: tuki on enintään 18 euroa/opintotunti (1.4.2020 alkaen)

Luentotuen määrä:

  • Tuki on 30 euroa/opintotunti (45 min.), kuitenkin enintään 50 % kuluista.
  • Tukea maksetaan korkeintaan kahdesta opintotunnista.

Luennon tulee olla kaikille avoin ja maksuton. Luento voi olla osana muuta tilaisuutta ja järjestetty myös paneelimuotoisena.

Tuen saaminen edellyttää, että kaikissa kurssin tai luennon tiedotusmateriaaleissa on maininta “Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.” sekä Kansalaisfoorumin logo. Voit ladata Kansalaisfoorumin logon sekä sähköisiin että painettaviin/tulostettaviin materiaaleihin Kansalaisfoorumin logot -sivulta.

Lisätietoja tuen perusteista ja tukeen oikeuttavista kuluista: Kuluohje kurssitukeen 2020

Miten ja milloin haet tukea?

Tukea haetaan Skaftuki-verkkopalvelussa, jonka käyttö edellyttää käyttäjäksi rekisteröitymistä. Rekisteröitymisohjeet löydät Skaftuki 2020-sivulta. Hae tulevan vuoden kursseja ja luentoja varten vuosikiintiö kuluvan vuoden joulukuussa. Kiintiötä hakiessasi ilmoita yhdistyksenne koulutustoiminnan laajuus, sisältö, tavoitteet ja painopisteet.

Mikäli et ole lainkaan hakenut kiintiötä joulukuun aikana, voit vuoden varrella tiedustella mahdollisuutta kurssitukeen sähköpostitse: info@skaftuki.fi.

Tarkemmat ohjeet tuen määrästä, ehdoista, hakemisesta sekä kurssiselvityksen tekemisestä löydät Skaftuki-palvelusta.

Apua koulutusten suunnitteluun

Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelijoita saat pedagogista apua ja vinkkejä koulutusten suunnitteluun. Autamme esimerkiksi sopivan kouluttajan etsimisessä tai sopivien menetelmien valinnassa. Voit hyödyntää kursseilla myös Kansalaisfoorumin julkaisuja ja verkkokoulutusohjeita.

Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Timo Tervo, timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi. Ota rohkeasti yhteyttä – suunnitellaan yhdessä sellaisia koulutuksia, jotka innostavat ja tukevat yhdistyksenne tavoitteita!

Lataa tästä tarvittavat lomakkeet:

Tallenna tiedostot ensin omalle tietokoneellesi. Sen jälkeen lomakkeen kentät aktivoituvat, ja pystyt täyttämään ne koneellasi. Sekä pdf- että Word-versiot voi täyttää koneella, mutta pdf-versiot soveltuvat paremmin käsin täytettäviksi.

Kouluttajan palkkio- ja matkalasku, pdf-lomake
Kouluttajan palkkio- ja matkalasku, Word-lomake

Kurssin ohjelma, pdf-lomake
Kurssin ohjelma, Word-lomake

Osanottajaluettelo, pdf-lomake
Osanottajaluettelo, Word-lomake