Yleistä dokumentista

Tämä sivu kuvailee Suomen henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan (General Data Protection Regulation, GDPR) mukaiset vaatimukset, joita sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn palvelussa.

Rekisterin ylläpitäjä

Nimi: Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry.
Osoite: Vernissakatu 8 A
Y-tunnus: 0215405-4

Yhteyshenkilö

Nimi: Riitta Liski
E-mail: riitta.liski@kansalaisfoorumi.fi

Kenen tietoja Palvelussa käsitellään

Palvelussa vierailevien käyttäjien henkilötietoja kerätään, käsitellään, käytetään ja muokataan asiakasasuhteiden hoitamista, palvelujen toimittamista, suoramarkkinointia sekä asiakasyhteydenottoja varten. Lisäksi tietoja voidaan käyttää tilastollisiin ja toiminnan kehittämistarkoituksiin.

Kuvaus käsiteltävistä henkilötiedoista

Vierailevat käyttäjät

Käyttäjän IP-osoite sekä metatietoja laitteistosta, jolla käyttäjä vierailee palvelussa.

Kurssin tai tapahtuman ilmoittautumislomakkeen täyttäneet

Rekisteri sisältää seuraavat tiedot käyttäjistä

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Maksutapa

Valinnaisia tietoja ovat

  • Puhelinnumero
  • Opintoseteliedun peruste

Kuka muu / Mitkä järjestelmät käsittelevät tietoja

  • Google Analytics
  • Hotjar

Käyttäjän oikeudet tietosuoja-asioista

Käyttäjällä on tietosuoja-asetuksen mukainen oikeus seuraaviin toimiin omien tietojensa osalta. Kyseiset pyynnöt tulee osoittaa suoraan yhteyshenkilölle.

  • Tarkastusoikeus
  • Vastustamisoikeus
  • Poisto-oikeus
  • Valitusoikeus
  • Suoramarkkinointikielto

Tarkempi kuvaus oikeuksista löytyy artiklasta: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=OJ%3AL%3A2016%3A119%3ATOC

Yleistä tietoa evästeiden käytöstä

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle.

Palvelun mahdollistavat tai sitä parantavat evästeet

Osa evästeistä on välttämättömiä palvelun sujuvalle käytölle. Käytämme evästeitä myös parantaaksemme ymmärrystämme siitä, kuinka asiakkaat käyttävät sivustojamme. Keräämme tilastollista tietoa kävijämääristä varmistaaksemme, että sivusto vastaa käyttäjien tarpeita. Seuraamme millaisilla laitteilla, mihin aikaan ja mitä sisältöjä asiakkaamme etsivät palvelusta.

Käyttäjän mahdollisuudet estää evästeiden käyttö

Käyttäjä voi asettaa selaimestaan, mitkä evästeet sallitaan palvelussa. Jos toiminto kytketään pois, on hyvä ottaa huomioon, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Hotjar

Käytämme Hotjar-palvelua ymmärtääksemme paremmin verkkosivustomme käyttäjien tarpeita ja optimoidaksemme sivustomme mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. Hotjar-palvelun avulla pyrimme ymmärtämään paremmin sivustolla kävijän kokemusta – esim. kuinka kauan aikaa käyttäjät viettävät aikaa kullakin sivulla, mitä linkkejä he klikkaavat, mistä he eivät sivustolla pidä – mikä auttaa meitä sivuston rakentamisessa ja kehittämisessä. Hotjar käyttää evästeitä ja muita teknisiä ratkaisuja, joilla se kerää tietoja kävijöiden käyttäytymisestä ja laitteistosta: laitteen IP-osoite (joka tallennetaan vain anonymisoidussa muodossa), näytön koko, laitteen tyyppi, selaininformaatio, maantieteellinen sijainta (vain maa). Hotjar tallentaa nämä tiedot pseudonymisoituun käyttäjäprofiiliin. Me emme, eikä Hotjar, käytä näitä tietoja yksittäisen sivustolla kävijän identifiointiin tai yhdistä niitä muuhun yksittäistä käyttäjää koskevaan tietoon. Lisätietoja Hotjarin yksityisyyskäytännöistä löydät tästä linkistä.

Jos haluat estää Hotjarilla tapahtuvan kävijätietojesi keräämiseen sivustoltamme, klikkaa tätä linkkiä.

Tietojen suojaus

Käytämme teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan.

Tekniset menetelmät

Tietoturvallisten palvelinratkaisuiden käyttö, palomuurien käyttö, verkkoliikenteen salaustekniikoiden käyttö, salausavainten ja tietojen kryptaaminen sekä käyttöseurannan valvonta.

Organisatoriset menetelmät

Turvallisten laitteiden käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta. Henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen sekä alihankkijoiden huolellinen valinta.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta eteenpäin Palvelun ulkopuolelle lukuunottamatta tässä dokumentissa mainittuja kolmansia osapuolia, ellei laki nimenomaisesti sitä vaadi.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei lähtökohtaisesti siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Niissä tapauksissa joissa tietoja siirretään, huolehditaan samalla, että yhteistyökumppani on Privacy Shield -rekisteröity yhtiö tai yhteisö.

Tietojen säilytys

Säilytämme käyttäjän tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

Lisää aiheesta:

Tietosuojavaltuutetetun toimisto.

EU-asetus

Jaa sivu:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone