Yleisötyö syventää taiteen kuluttajien ja tekijöiden välistä suhdetta
Onko sinulla tai yhteisölläsi kiinnostusta yleisötyön tekemiseen, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa? Tämä 1,2 opintopisteen (n. 33 h opiskelijan työtä) laajuinen verkkokoulutus tukee sinua yleisötyön käynnistämisessä.
Yleisötyö on laaja kokonaisuus toimintatapoja, joiden tavoitteena on syventää taiteen kuluttajien ja taiteen tekijöiden välistä suhdetta. Yleisötyön tekeminen edistää taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kulttuurityötä. Kurssilla tarkastelemme yleisötyön taidekasvatuksellista vaikuttavuutta ja kehitämme markkinointi- ja viestintätaitoja. Koulutuksessa opit, mitä yleisötyö on ja saat kokemusta ja varmuutta oman yleisötyöhön liittyvän suunnitelmasi tekemisen ja sen toteuttamiseen käytännössä. Opit asettamaan tavoitteet ja mittarit yhteisösi yleisötyölle ja arvioimaan toiminnan vaikuttavuutta.
Koulutus soveltuu erityisesti osallistamisesta ja yhteisöllisestä suunnittelutyöstä vastaaville niin ammatti-, opiskelija- kuin harrasteyhteisöissäkin.
Opin jäsentämään ajatusten sumaa ja suunnitelmaa yleisötyöstä. Keskustelu toisten tuottajien kanssa on aina innostavaa. Voin suositella koulutusta yleisötyötä suunnitteleville ja kehittäville. – Osallistujapalaute
Koulutuksen oppimateriaalina käytetään Ystävänä yleisö – katsaus teatterin yleisötyön muotoihin -kirjaa (toim. Airaksinen, R. & Mertanen M.M. & Virtanen, P. 2019).
Verkkokoulutuksen mentorina toimii filosofian maisteri Disa Kamula. Hän on yksi Ystävänä yleisö -kirjan kirjoittajista. Lue Disa Kamulan blogikirjoitus: Yleisötyön verkkokurssin rakentaminen oli antoisa oppimismatka.
Yleisötyön koulutuksessa opiskelet verkossa yhdessä vertaisryhmän kanssa. Koulutus voi käynnistyä, jos siihen ilmoittautuu vähintään 8 opiskelijaa.
Koulutuksen aikataulu
Vertaisverkkoryhmän opiskelu tapahtuu 2.2.–13.4.2022 välisenä aikana. Verkkotapaamiset pidetään 2.2., 16.2., 16.3., 30.3. ja 13.4.2022 klo 14.30–16.00.
Tapaamiset toteutetaan Zoom-verkkoympäristössä, jota on helppo käyttää ilman erityistä tietoteknistä osaamista. Osallistuja tarvitsee laitteen (mieluiten tietokone tai tabletti), jossa on toimiva verkkoyhteys, mikrofoni ja webkamera. Lisäksi koulutuksen itsenäisiä tehtäviä tehdään Peda.net-verkkoympäristössä. Osallistujille lähetetään ennen koulutusta sähköpostitse infokirje, jossa annetaan ohjeet verkkotapaamiseen ja Peda.net-ympäristöön liittymiseen.
Maksu, lisätiedot ja peruutusehdot
Koulutus maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.
- Opetushallitus tukee erillisellä rahoituksella työttömien, maahanmuuttajien ja eläkeläisten osallistumista koulutuksiimme. Mikäli haluat hyödyntää tämän edun, koulutuksen hinta on 45 euroa. Alennettuun osallistumismaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan ennen koulutusta.
- Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen jäsenille koulutuksen alennettu osallistumismaksu on 70 euroa.
Lisätiedot: koulutus@kansalaisfoorumi.fi
Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 päivää ennen koulutuksen alkamispäivää. Jos osallistuminen koulutukseen perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen koulutuksen alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko osallistumismaksu. Peruuntumistapauksissa maksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: koulutus@kansalaisfoorumi.fi