Voisimmeko toteuttaa koulutuksen verkossa?

  • Aika:
  • Kesto: 2 opintotuntia (á 45 minuuttia)
  • Paikka: Verkossa
  • Maksu: Webinaari on maksuton!

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vapaan sivistystoiminnan lähikoulutukset keskeytetään ajalla 18.3.13.4. koronavirusepidemian vuoksi. Tämä tarkoittaa sitäettä Kansalaisfoorumi ei voi tänä aikana tukea lähiopetuksena järjestettävää kurssi- ja opintoryhmätoimintaa. Kurssin ja opintoryhmän on kuitenkin mahdollista toimia etänä myös tänä aikana

Kokeile koulutuksen toteuttamista etänä

Kannustamme kurssijärjestäjiä kokeilemaan uusia tapoja toteuttaa kevään koulutukset. Kansalaisfoorumi auttaa yhdistyksiä etäopetuksen aloittamisessa ja järjestää lähiviikkoina maksuttomia webinaareja, missä esitellään verkkotyöskentelyssä käytettäviä työkaluja.

Me neuvomme!

Ensimmäisessä webinaarissa esitellään ja vertaillaan muutamia ilmaisia etäkoulutukseen soveltuva verkkokokousvälineitä, kuten Google Hangouts, Microsoft Teams, Zoom ja FreeConferenceCall. Lisäksi yhdessä kokeillaan sähköisiä verkossa jaettavia asiakirjoja ja ideoidaan niiden käyttömahdollisuuksia etäkoulutuksissa. Tutustuttavina ovat Google Drivesta löytyvät Docs, Slides ja Forms sekä tekstityökalu EtherPad ja tietojen tai mielipiteiden testaamiseen soveltuva Kahoot. Välineet mahdollistavat esim. alustusten, verkkokeskustelun ohjaamisen, ryhmä- ja yksilöharjoitusten ohjaamisen ja palautteen sekä arvioinnin verkon välityksellä.

Webinaarin kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen.

Lisätiedot: pekka.kinnunen@kansalaisfoorumi.fi

Mukaan pääsee tästä linkistä: Liity Microsoft Teams -kokoukseen

Linja avautuu noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista webinaaria.