Voisimmeko järjestää kokouksen verkossa?

  • Aika:
  • Kesto: 2 opintotuntia (á 45 minuuttia)
  • Paikka: Verkossa
  • Maksu: Webinaari on maksuton!
  • Ilmoittautuminen: 15.4. mennessä

Koronaviruksen aiheuttamat liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset rajoittavat huomattavasti myös yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa. Vaikka erilaiset toiminnot ovat pääsääntöisesti pysähdyksissä, on monessa yhdistyksessä tai yhteisössä tarvetta sopia erilaisia asioita. 

Kokeile kokouksen toteuttamista etänä

Koska kukaan ei voi varmuudella tietää nykyisen tilanteen päättymisajankohtaa, kannustamme yhdistyksiä kokeilemaan uusia tapoja toteuttaa kokoukset. Kansalaisfoorumi auttaa yhdistyksiä aloittamaan erilaisten kokousten toteuttamisen etänä ja järjestää lähiviikkoina maksuttomia webinaareja, missä esitellään verkkotyöskentelyssä käytettäviä työkaluja.

Me neuvomme!

Webinaarissa esitellään ja vertaillaan muutamia maksuttomia etäkokoustamiseen soveltuvia verkkosovelluksia, kuten Google Hangouts, Microsoft Teams, Zoom ja FreeConferenceCall. Lisäksi yhdessä kokeillaan sähköisiä verkossa jaettavia asiakirjoja ja ideoidaan niiden käyttömahdollisuuksia etäkokouksissa. Tutustuttavina ovat Google Drivesta löytyvät Docs, Sheets, Slides ja Forms sekä tekstityökalu EtherPad ja tietojen tai mielipiteiden kartoittamiseen soveltuva Kahoot.

Välineet mahdollistavat esimerkiksi verkkokeskustelun toteuttamisen, yhteisen ideoinnin, toiminnan tai tapahtumien suunnittelemisen sekä kokousasiakirjojen, äänestyksen järjestämisen ja palautteen keräämisen verkon välityksellä.

Webinaarin kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen.

Lisätiedot: pekka.kinnunen@kansalaisfoorumi.fi

Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Linja avautuu 16.4. noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista webinaaria.