Voicefulness® – tietoista läsnäoloa äänessä

 • Aika:
 • Kesto: 12 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Kansalaisfoorumin toimintatila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
 • Maksu: 120 / 80 €
 • Osallistujamäärä: enintään 12. (Kaksi paikkaa vapaana! Ilmoittaudu kurssille: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi)
 • Ilmoittautuminen: 20.9.2019 mennessä

Voicefulness® – tietoista läsnäoloa äänessä -koulutuksessa opitaan käyttämään omaa ääntä läsnäolon ja kehotietoisuuden lisäämisessä. Lisäksi opitaan keinoja, joilla omaa ääntä voi hyödyntää stressin hallinnassa ja vireystason säätelyssä. Koulutuksessa etsitään lähestymistapoja ääni- ja tunneilmaisun avaamiseen sekä oman äänen ja kehon hyväksymiseen.

Ääntä tuotetaan ilman suorituspaineita

Voicefulness-harjoituksissa kokeilemme, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossa. Omaa ääntä käytetään kehon sisäisen tuntoaistin herkistämiseen, jännittyneiden kehon alueiden tarkempaan havainnointiin ja jännitysten purkamiseen. Tavoitteena on myös avata kokemusta siitä, millaista on tuottaa ääntä nauttien ja ilman suorituspaineita.

Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä. Koulutuksen luento-osuudessa pohdimme kehon, äänen, tunteiden ja tietoisuuden yhteyttä.

Sinun ei tarvitse osata laulaa osallistuaksesi

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään omaa ääntään läsnäolon taidon sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin lisäämisessä. Erityisen hyvin kurssi sopii esimerkiksi istumatyöläisille, lihasten jännityksistä kärsiville, erityisherkille ja omasta äänestään epävarmoille.

Kurssille osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja eikä aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta.

Voicefulness soveltuu myös esimerkiksi opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, luovien ryhmien vetäjille, äänityöntekijöille (opettajat, myyjät, näyttelijät, laulajat), musiikkiterapeuteille, muusikoille sekä muille kuntoutus- ja terapiatyötä tekeville.

Kurssin kouluttajana on Anne Tarvainen (FT). Anne on äänikouluttaja, laulaja, lauluntutkija ja Voicefulnessin® kehittäjä. Hän on opettanut vuodesta 2001 mm. äänenhuoltoa, rentouttavaa ääntä ja ääni-improvisaatiota. Annen erityisosaamisalueita ovat kehotietoisuuden harjoittaminen, ääneen liittyvä tunnetyöskentely, ääni-improvisaatio, äänentuoton fysiologia, läsnäolon ja herkkyyden merkitys äänenkäytössä sekä ihmisäänen rentouttavat ja eheyttävät vaikutukset.

Lue Annen blogikirjoitus ”Läsnäoloa omassa äänessä”.

Tutustu verkkosivuihin: voicefulness.fi

Kurssin aikataulu

 • lauantaina 5.10. klo 12.00–17.30
 • sunnuntaina 6.10. klo 10.00–15.30

Alennettu kurssimaksu

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 40 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus40
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen tai muun kirjallisen selvityksen osallistumisesteestä.