Toinen tila -iltaryhmä

  • Aika:
  • Kesto: 8 opintotuntia (á 45 minuuttia)
  • Paikka: Verkossa
  • Maksu: Kurssi on maksuton
  • Osallistujamäärä: enintään 10. Kurssi on täynnä! Voit ilmoittautua jonoon ja kysyä peruutuspaikkaa: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi.
  • Ilmoittautuminen: 4.5. mennessä

Moni viettää aikaansa nyt paljon neljän seinän sisällä, mutta onneksi taiteen ja mielikuvituksen avulla voi tehdä tilaa oman mielen sisälle!

Luovaa yhdessäoloa etänä

Verkossa toteutettavan taidelähtöisen ryhmän tavoitteena on lisätä luovin keinoin jaksamista poikkeusoloissa. Samalla epävarman tilanteen tuottamia tunteita voi purkaa taiteen kautta. Luova yhdessäolo ja tässä hetkessä oleminen lievittävät myös huolestuneisuutta ja stressiä.

Monitaiteisella verkkokurssilla yhdistetään kuvallista työskentelyä, luovaa kirjoittamista ja pienimuotoista liikeilmaisua sekä jaetaan syntynyttä taidetta ja sen herättämiä ajatuksia ja oivalluksia. Ryhmässä tehdään myös yksinkertaisia rentoutta ja tietoista läsnäoloa tukevia kehollisia harjoitteita.

Ohjattu, helppo taidetyöskentely onnistuu kotioloissa arkisilla välineillä eikä vaadi erityistä taitoa tai lahjakkuutta. Ryhmässä itseään saa ilmaista kannustavassa ilmapiirissä, eikä luovia tuotoksia arvioida tai arvostella. Ryhmää ei suositella akuutissa kriisissä olevalle.

Ryhmä toteutetaan Zoom-verkkoympäristössä, jota on helppo käyttää ilman suurempaa tietoteknistä osaamista. Osallistuja tarvitsee verkkoyhteyden, laitteen ja mahdollisuuden vetäytyä omaan rauhaan tapaamisen ajaksi. Osallistua voi läppärin, puhelimen tai tabletin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse ennen kurssin alkua ohjeet verkkokurssiin liittymiseen.

Kurssia ohjaa Maaria Tuhkunen (TeM), teatteripedagogi, yhteisötaiteilija ja taideterapeuttisten ryhmien ohjaaja.

Kurssin aikataulu: Kurssi koostuu neljästä tapaamisesta verkossa keskiviikkoiltaisin 6.–27.5. klo 17.00–18.30.

Huomaathan, että kurssin prosessimuotoisuuden ja ryhmän luottamuksellisen luonteen vuoksi osallistujilta toivotaan läsnäoloa jokaisella kerralla. Ryhmään ei voi tulla mukaan kesken kurssin.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen perutaan tämän jälkeen tai peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, peritään ilmoittautuneelta 30 euron maksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi