Teatteriryhmän ohjaajakoulutus

 • Aika:
 • Kesto: 135 opintotuntia (á 45 min.) / 5 opintopistettä
 • Paikka: Nuorten Ystävät ry:n Roihula, Kansankatu 2, Rovaniemi
 • Maksu: 420 €
 • Osallistujamäärä: 8–10
 • Ilmoittautuminen: 29.12.2017 mennessä

Oppimisella iloa teatterin tekemiseen!  Avauksia ja onnistumisia taiteellisesti kunnianhimoiseen työskentelyyn!

Koulutuksessa opitaan ohjaajantyön perusteita. Keskeisenä oppimistavoitteena on näytelmän analysointi ja oman ohjauksellisen näkökulman löytäminen. Miten ohjata kohtaus näyttämölle? Miten saada kohtauksen jännitteet esille? Kuinka ohjata näyttelijää? Miten löytää omaa taiteellista kieltä ohjaajantyöhön? Koulutuksessa opitaan myös tärkeitä ryhmän ylläpitämiseen ja dynamiikkaan liittyviä taitoja sekä laajennetaan teatteri- ja improvisaatioharjoittein ohjaajan metodista osaamista. Koulutuksen painopiste on ryhmäoppimisessa, joka kehittää ohjaajalle tärkeää analysointikykyä ja palautteen antamisen taitoa.

Kurssi on suunnattu erityisesti kokeneemmille harrastajateatteriohjaajille, mutta se sopii myös aloitteleville ohjaajille sekä kirjoittajille ja koulujen teatteriryhmien vetäjille.

Kurssin kouluttajana toimii kirjailija, teatteri-ilmaisun ohjaaja Tuula Väisänen. Hän on toiminut esittävien taiteiden läänintaiteilijana Lapissa vuosina 2007–2011, on arvostettu ohjaaja ja käsikirjoittaja, ja on toiminut teatterialan kouluttajana 20 vuotta. ”Väiski” on käsikirjoittanut ja ohjannut maailman ensimmäisen kveeninäytelmän Ruijan suomalaiset sekä Tampereen teatterikesän 2015 pääohjelmistoon valitun kantaesityksen Rakel Liehun kirjasta Helene. Hänen ensimmäinen romaaninsa Ida ilmestyi keväällä 2017.

Kurssi sisältää kuusi kuudentoista opintotunnin lähijaksoviikonloppua sekä itsenäistä työskentelyä.

Lähijaksot järjestetään aina lauantaisin ja sunnuntaisin:

 • 20.–21.1.
 • 10.–11.2.
 • 17.–18.2.
 • 17.–18.3.
 • 24.–25.3.
 • 14.–15.4.

Oppitunnit ovat joka jaksolla lauantaisin klo 10.00–17.00 ja sunnuntaisin klo 9.00–16.00.

Kurssimaksuun voi hakea maahanmuuttajille, työttömille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, oppimisvaikeuksia kokeville, 63 vuotta täyttäneille ja eläkeläisille tarkoitettua 70 euron opintosetelietua. Jos haet opintosetelietua, laskutamme kurssin vasta kun hakemus on käsitelty, joten valitse ilmoittautuessasi maksutavaksi lasku. Olemme yhteydessä kaikkiin opintosetelietua hakeneisiin sähköpostitse.

Lisätietoja: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi ja t.i.vaisane@gmail.com

Kansalaisfoorumin peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta kurssin viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Jos osallistuminen kurssille perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamisajankohtaa, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu, ellei hänellä ole esittää lääkärintodistusta tai todistusta ylivoimaisesta osallistumisesteestä.

Ilmoittaudu

Valitse maksutapa*
Huom. Valitse lasku, jos haet opintosetelietua.
Täytä seuraavat kentät, jos haet opintosetelietua.

Millä perusteella haet opintosetelietua?

Haluatko jatkossa tietoa toiminnastamme?
Jaa sivu:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone