Luovaa voimaa – taideterapeuttinen kurssi

  • Aika:
  • Kesto: 24 opintotuntia (á 45 minuuttia)
  • Paikka: Kansalaisfoorumin toimintatila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
  • Maksu: 80 / 40 €. Hinta sisältää taidemateriaalit.
  • Osallistujamäärä: enintään 10. (Ryhmä on täynnä, kysy peruutuspaikkaa: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi)
  • Ilmoittautuminen: 20.8.2019 mennessä

Haluatko antaa luovuudelle tilaa arjen keskellä ja tutustua itseesi uudesta näkökulmasta? Tunnistatko tarpeen pysähtyä hetkeksi kiireettömään tilaan? Luovaa voimaa sopii jokaiselle, joka haluaa lisätä itsetuntemustaan ja arjen hyvinvointia luovin keinoin tai pohtia oman elämän kysymyksiä taiteen kautta.

Ilmaisun iloa ja voimavaroja arkeen

Luovaa voimaa -kurssilla käytetään ekspressiivisen taideterapian menetelmiä ja työskennellään monitaiteisesti kuvataiteen, kirjoittamisen sekä liike- ja ääni-improvisaation keinoin. Tavoitteena on vapauttaa itseilmaisua, nauttia luomisen ilosta ja tunnistaa itselle merkityksellisiä asioita taidetyöskentelyn avulla.

Kurssille voi huoletta tulla ilman aiempaa kokemusta, eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Taiteen tekeminen tapahtuu kannustavassa ilmapiirissä ilman paineita, ja luovaan prosessiin sukelletaan lempeästi helppojen harjoitteiden kautta.

Ryhmään ovat tervetulleita myös aiemmille Luovaa voimaa -kursseille osallistuneet, sillä jokaisen ryhmän prosessi on ainutlaatuinen. 

Ryhmää ei suositella akuutissa kriisissä olevalle.

Kurssia ohjaa Maaria Tuhkunen (TeM), teatteripedagogi, yhteisötaiteilija ja taideterapeuttisten ryhmien ohjaaja. Lue Maarian blogikirjoitus Kohtaamisen taiteesta täältä.

Kurssin aikataulu: 10.9.–29.10. tiistaisin klo 17.00–19.15.

Kurssin hinta sisältää taidemateriaalit. Ilmoittautuneille lähetetään ennen kurssia infokirje, jossa kerrotaan muista varusteista.

Alennettu kurssimaksu

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 40 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

  • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
  • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus40
  • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen tai muun kirjallisen selvityksen osallistumisesteestä.