Luovaa voimaa – taideterapeuttinen viikonloppu

 • Aika:
 • Kesto: 14 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Kansalaisfoorumin toimintatila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
 • Maksu: 60 / 30 €
 • Osallistujamäärä: enintään 10
 • Ilmoittautuminen: 4.4. mennessä
Koronavirustilanteen vuoksi joudumme valitettavasti joko uudelleenaikatauluttamaan tai perumaan kurssin. Lähetämme asiasta tiedon kaikille ilmoittautuneille viimeistään 13.4. jälkeen.

Luovan voiman viikonloppu sopii jokaiselle, joka haluaa lisätä itsetuntemustaan ja arjen hyvinvointia luovin keinoin. Kurssi sopii esimerkiksi pohdintojen tueksi elämän muutosvaiheessa tai vahvistamaan omia voimavaroja. Tavoitteena on vapauttaa omaa ilmaisua, nauttia luomisen ilosta ja tunnistaa itselle merkityksellisiä asioita taidetyöskentelyn avulla. 

Ilmaisun iloa ja voimavaroja arkeen

Luovaa voimaa -kurssilla käytetään ekspressiivisen taideterapian menetelmiä. Monipuolinen taidetyöskentely käsittää:

 • kuvallista työskentelyä erilaisilla materiaaleilla, 
 • luovaa kirjoittamista sekä 
 • helppoja liike- ja ääni-improvisaatioita. 

Ryhmässä myös keskustellaan taidetyöskentelyn herättämistä ajatuksista. Kaikki jakaminen tapahtuu luottamuksellisesti ja kertoa saa sen verran kuin haluaa. Taiteen tekemisen lisäksi tehdään yksinkertaisia harjoitteita, jotka auttavat rentoutumaan ja kuuntelemaan itseä paremmin. Osallistuakseen ei tarvitse osata mitään tai tuntea itseään erityisen luovaksi. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Kaikkeen tekemiseen ohjataan lempeästi helppojen harjoitusten kautta. 

Taiteen tekeminen tapahtuu kannustavassa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Syntynyttä taidetta ei arvioida tai arvostella, ja kaikenlaiset sisällöt ovat yhtä arvokkaita. Oleellista ovat kunkin taidetöistä nousevat omat oivallukset. Ryhmää ei suositella akuutissa kriisissä olevalle. 

Kurssia ohjaa Maaria Tuhkunen (TeM), teatteripedagogi, yhteisötaiteilija ja taideterapeuttisten ryhmien ohjaaja. Lue Maarian blogikirjoitus Kohtaamisen taiteesta. 

Sain rohkeutta luovuuden toteuttamiseen ja ajatteluun. – Osallistujapalaute

Kurssin aikataulu

 • lauantaina 25.4. klo 10.00–16.30 
 • sunnuntaina 26.4. klo 11.00–16.30

Ryhmään ovat tervetulleita myös aiemmille Kansalaisfoorumin Luovaa voimaa -kursseille osallistuneet, sillä jokaisen ryhmän prosessi on ainutlaatuinen. 

Kevätkaudella 2020 järjestetään myös Luovaa voimaa improvisaatiosta – ja Luovaa voimaa luonnosta -kurssit. Jokaisen kurssin painotus on hieman erilainen ja niille voi osallistua myös toisiaan täydentävänä jatkumona. Huomaathan, että jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen. 

Kurssin hinta sisältää taidemateriaalit!

Maksu: Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Alennettu kurssimaksu 

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 30 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus30
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Ilmoittaudu

Millä perusteella haet alennettua kurssimaksua?
Haluatko jatkossa tietoa toiminnastamme?
reCAPTCHA is required.