Luovaa voimaa luonnosta

 • Aika:
 • Kesto: 24 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Pääkaupunkiseudulla sijaitseva luontokohde, Tarkentuu myöhemmin, Helsinki
 • Maksu: 100 € (alennus 70/30 €)
 • Osallistujamäärä: enintään 10
 • Ilmoittautuminen: 9.6. mennessä

Taideterapeuttisella kurssilla inspiroidutaan luontoympäristöstä ja hiljennytään kuuntelemaan sisäisiä viestejä luonnon tarjoamien symbolien kautta. Tunnustellaan tekemisen ja olemisen välistä tasapainoa, ja pohditaan myös, mistä maailmassa löytyy kunkin oma ihmisen kokoinen kolo. 

Luonto voimavarojen lähteenä 

Luovaa voimaa luonnosta -kurssi toteutetaan ekspressiivisen taideterapian menetelmin. Monitaiteinen luova toiminta sisältää kuvallista työskentelyä luonnonmateriaaleja hyödyntäen, luonnosta inspiroitunutta liikeimprovisaatiota sekä luovaa kirjoittamista.  

Kurssilla tehdään myös aistia avaavia ja läsnäoloa vahvistavia harjoitteita, jotka tukevat taidetyöskentelyä. Lisäksi prosessin nostamia ajatuksia jaetaan luottamuksellisesti turvallisessa ilmapiirissä. 

Aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvitse olla. Luovaan työskentelyyn johdatetaan lempeästi helppojen harjoitteiden kautta. Ryhmää ei suositella akuutissa kriisissä olevalle. 

Kurssia ohjaa Maaria Tuhkunen (TeM), teatteripedagogi, yhteisötaiteilija ja taideterapeuttisten ryhmien ohjaaja. Lue Maarian blogikirjoitus Kohtaamisen taiteesta. 

Kurssi järjestetään pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa luonnonläheisessä paikassa, jonne pääsee julkisilla liikenneyhteyksillä. Paikka tarkentuu kevättalvella 2020. Huomaathan, että kurssipaikan esteettömyyttä ei voida taata.

Alustava kurssiaikataulu:

 • tiistaina 30.6. klo 10.00–16.30
 • keskiviikkona 1.7. klo 10.00–16.30
 • torstaina 2.7. klo 10.00–16.30.

Huom! Lopullinen aikataulu päivittyy kurssipaikan varmistuttua. 

Ryhmään ovat tervetulleita myös aiemmille Kansalaisfoorumin Luovaa voimaa -kursseille osallistuneet, sillä jokaisen ryhmän prosessi on ainutlaatuinen. 

Kevätkaudella 2020 järjestetään myös Luovaa voimaa – taideterapeuttinen viikonloppu ja Luovaa voimaa improvisaatiosta -kurssi. Jokaisen kurssin painotus on hieman erilainen, ja niille voi osallistua myös toisiaan täydentävänä jatkumona. Huomaathan, että jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen. 

Kurssin hinta sisältää taidemateriaalit. Osallistujille lähetetään ennen kurssia sähköpostitse infokirje, jossa kerrotaan muista varusteista sekä annetaan tulo-ohjeet. 

Maksu: Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Alennettu kurssimaksu 

Maahanmuuttajat ja työttömät ovat oikeutettuja 70 eurolla ja eläkeläiset 30 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus70 (maahanmuuttajat ja työttömät) tai Alennus30 (eläkeläiset)
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Ilmoittaudu

Millä perusteella haet alennettua kurssimaksua?
Haluatko jatkossa tietoa toiminnastamme?
reCAPTCHA is required.