Luovaa voimaa improvisaatiosta

 • Aika:
 • Kesto: 14 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Kansalaisfoorumin toimintatila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
 • Maksu: 60 / 30 €
 • Osallistujamäärä: enintään 10
 • Ilmoittautuminen: 2.5. mennessä
Koronavirustilanteen vuoksi joudumme valitettavasti joko uudelleenaikatauluttamaan tai perumaan kurssin. Lähetämme asiasta tiedon kaikille ilmoittautuneille viimeistään 13.4. jälkeen.

Luovaa voimaa improvisaatiosta on taideterapeuttinen kurssi, joka sopii kaikille, jotka haluavat lisätä luovuutta ja mielikuvitusta voimavarana. Samalla harjoitamme hyväksyvää suhdetta itseen ja muihin sekä tässä hetkessä läsnäolemisen taitoa. 

Intuitiivista liikettä, ääntä ja tekstiä 

Luovaa voimaa improvisaatiosta -kurssi toteutetaan ekspressiivisen taideterapian menetelmin. Monitaiteinen työskentely sisältää intuitiivista liike-, ääni- ja teksti-improvisaatiota, kirjoittamista ja tarinankerrontaa. Taidetyöskentelyn lisäksi prosessin nostamista kokemuksista keskustellaan luottamuksellisesti ja kunkin omin ehdoin. 

Mitään erityistaitoja tai aiempaa kokemusta improvisaatiosta ei tarvitse olla. Jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, ilman esiintymisen tai suorittamisen paineita. Ryhmää ei suositella akuutissa kriisissä olevalle. 

Kurssia ohjaa Maaria Tuhkunen (TeM), teatteripedagogi, yhteisötaiteilija ja taideterapeuttisten ryhmien ohjaaja. Lue Maarian blogikirjoitus Kohtaamisen taiteesta. 

Kurssin aikataulu

 • lauantaina 23.5. klo 10.00–16.30
 • sunnuntaina 24.5. klo 11.00–16.30.

Ryhmään ovat tervetulleita myös aiemmille Kansalaisfoorumin Luovaa voimaa -kursseille osallistuneet, sillä jokaisen ryhmän prosessi on ainutlaatuinen. 

Kevätkaudella 2020 järjestetään myös Luovaa voimaa – taideterapeuttinen viikonloppu ja Luovaa voimaa luonnosta -kurssi. Jokaisen kurssin painotus on hieman erilainen, ja niille voi osallistua myös toisiaan täydentävänä jatkumona. Huomaathan, että jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen. 

Maksu: Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Alennettu kurssimaksu 

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 30 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus30
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Ilmoittaudu

Millä perusteella haet alennettua kurssimaksua?
Haluatko jatkossa tietoa toiminnastamme?
reCAPTCHA is required.