Lavarunoustyöpaja

 • Aika:
 • Kesto: 12 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Kansalaistalo, Rovakatu 23, 96200 Rovaniemi
 • Maksu: 90 / 60 €. Hinta sisältää Lavaruno-opas-oppimateriaalin.
 • Osallistujamäärä: 15. (Vielä 1 paikka vapaana!)
 • Ilmoittautuminen: 27.10.2019 mennessä

Lavarunoilija Harri Hertell kutsuu kirjoittajia lavarunouspajaan

Työpajassa käsitellään lavarunouden syntyä ja kehitystä, tyylilajeja – kuten spoken wordia – sekä haetaan tuttavallista suhdetta esiintymisjännitykseen. Pajassa myös kirjoitetaan lavarunoja sekä harjoitellaan niiden esittämistä kannustavassa ilmapiirissä. Aiempaa esiintymiskokemusta ei edellytetä, mutta olisi hyvä, jos osallistujalla olisi jo hieman kokemusta runojen kirjoittamisesta. Työpajassa syntyneitä tekstejä on mahdollisuus esittää kurssin jälkeen kaikille avoimessa open mic -runotilaisuudessa.

Opetus oli huippuhyvää, tunnelma kannustava. Koskaan en ole ollut kurssilla, jossa olisi saanut näin paljon tukea opettajalta ja kurssikavereilta. – Osallistujapalaute

Kouluttaja Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, dj ja kulttuurituottaja. Spoken word -artistina Hertell tunnetaan mm. dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon keulahahmona. Keväästä 2016 lähtien Hertell on myös kiertänyt esiintymässä Hertell, Rinne & Norvio -projektinsa kanssa. Kulttuurituottajana Hertell tunnetaan parhaiten perustamastaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivista.

Hertell on kirjoittanut viisi runoteosta, joista tuorein Pelotta julkaistiin toukokuussa 2018. Hertellin runoutta on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi, tsekiksi, ranskaksi, puolaksi ja katalaaniksi. Hertell esiintyy aktiivisesti ja työstää usein samaan aikaan uutta spoken word -materiaalia. Hertellin ensimmäinen tietokirja, Lavaruno-opas, käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria.

Esiintymisten ja luovan työskentelyn ohella Hertell vetää myös lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä runouden ilosanomaa mm. kouluissa, nuorisotaloilla, kirjastoissa, yritysten virkityspäivissä sekä vankiloissa. Vuosien saatossa myös useat Euroopan lavarunoareenat ovat käyneet Hertellille tutuksi.

Lue Harri Hertellin artikkeli Lavarunokulttuurissa jokainen tulee kuulluksi.

Kurssin aikataulu

 • perjantaina 8.11. klo 18.00–20.15
 • lauantaina 9.11. klo 10.00–17.15

Alennettu kurssimaksu

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 30 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus30
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen tai muun kirjallisen selvityksen osallistumisesteestä.

Ilmoittaudu

Millä perusteella haet alennettua kussimaksua?
Haluatko jatkossa tietoa toiminnastamme?
reCAPTCHA is required.