Hyvinvointia yhteisöllisestä laulu­improvisaatiosta

 • Aika:
 • Kesto: 12 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Kansalaistalo, Rovakatu 23, 96200 Rovaniemi
 • Maksu: 90 / 50 €
 • Osallistujamäärä: enintään 12 (Kurssi on täynnä! Ilmoittaudu jonoon: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi)
 • Ilmoittautuminen: 12.1.2020 mennessä

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden musiikilliseen oppimiseen ja musisointiin oman äänen kanssa – ilman aiempaa osaamista laulamisesta, improvisoinnista tai musisoinnista.

Kurssilla tutkitaan improvisaation kautta ääni-instrumentin monimuotoisuutta ja moniäänisyyttä sekä tuetaan musiikin tekemisen sosiaalista prosessia, vuorovaikutusta ja läsnäoloa. Kaikki kurssilla syntyvä musiikki on osallistujista lähtöisin. Toiminta rakentuu yhdessä luotuun turvalliseen tilaan, jossa sinun on mahdollista irrottautua omasta arjen vastuusta, leikitellä oman instrumenttisi – äänen – kanssa.

Koe lauluimprovisaation monet hyvinvointivaikutukset

Kurssin hyvinvointivaikutukset lisäävät parhaimmillaan nautintoa ja iloa, tervehtymistä, turvallisuuden ja hyväksytyksi tulemisen kokemusta, läsnäoloa ja yhteisöllisyyttä sekä uskallusta ja rohkeutta. Sinulla on mahdollisuus vapautua omaa kehollisuuttasi kahlitsevista rajoitteista, sekä oppia kohtaamaan rohkeammin ja avoimemmin sekä itseäsi että muita ihmisiä.

Kurssi sopii kaikille kiinnostuneille, aiemmasta musiikillisesta osaamisesta tai koulutuksesta riippumatta. Kurssi laajentaa perinteisiä äänenkäytön muotoja ja musiikin rajoja soveltuen myös musiikinopettajille, kuoronjohtajille, sekä opetus- kasvatus- ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Kurssin kouluttajana toimii musiikkipedagogi Eeva Siljamäki.

Eeva Siljamäki (MuM) on improvisoija, musiikkipedagogi ja tutkija. Hänellä on vuosikymmenten kokemus improvisaatiosta ja opettamisesta harrastajista ammattilaisiin. Hän viimeistelee improvisaatioon, oppimiseen ja taiteen soveltavaan käyttöön keskittyvää väitöstyötään Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettavana. Lisätietoja Eeva Siljamäen kotisivulta.

Kurssin aikataulu

 • lauantaina 1.2. klo 10.00–16.00
 • sunnuntaina 2.2. klo 10.00–16.00.

Maksu: Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Alennettu kurssimaksu

Maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 40 eurolla alennettuun kurssimaksuun. Jos olet oikeutettu tähän alennukseen:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeessa kohta ”Haen alennettua kurssimaksua”.
 • Maksaessasi kurssin verkkokaupassamme, anna alennuskoodi Alennus40
 • Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan kurssipaikalla.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 21 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi