Koulutuksessa tutkitaan improvisaation kautta ääni-instrumentin monimuotoisuutta ja moniäänisyyttä. Koulutuksessa saat uutta näkökulmaa laulamiseen ja musisointiin, keinoja äänen ja kehon vapautumiseen sekä välineitä oman ja toisten hyvinvoinnin edistämiseen.
Kaikki syntyvä musiikki on osallistujista lähtöisin, improvisoitua ja voi sisältää kaikenlaisia ääniä, liikettä ja tilassa liikkumista. Yksinkertaisilla ja helpoilla harjoituksilla sekä reflektiivisillä keskusteluilla tuetaan musiikin tekemisen sosiaalista prosessia, vuorovaikutusta ja läsnäoloa niin kehollisesti kuin tilallisesti.
Koulutuksessa kiinnitetään huomiota vuorovaikutuksen laatuun sekä turvallisen ja leikillisen ilmapiirin luomiseen yhteistoiminnallisesti. Koulutuksessa irrottaudutaan omasta arjen vastuusta ja leikitellään oman instrumentin – äänen – kanssa.
Koulutus lisää avoimuutta ja hyväksyntää omaa ääntä ja toisia kohtaan. Koulutuksen hyvinvointivaikutuksina koetaan parhaimmillaan iloa, tervehtymistä, turvallisuuden ja hyväksytyksi tulemisen kokemusta, läsnäolon taitoa ja yhteisöllisyyttä. Koulutuksen jälkeen kohtaat rohkeammin ja avoimemmin sekä itsesi että muut ihmiset.
Saa leikkiä, improvisoida, käyttää ääntä luovasti – samalla luopua niistä monista arkipäivässä vastaan tulevista kenties itseä rajoittavista normeista. – Osallistujapalaute
Osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista musiikista, laulamisesta ja improvisaatiosta, mutta on antoisa myös musiikin ammattilaisille ja pitkälle harrastaneille. Koulutus hälventää laulamisen pelkoa ja esiintymisjännitystä.
Koulutus soveltuu äänityöntekijöille, mm. opettajille, kouluttajille ja luovan alan ammattilaisille. Koulutuksen antia voi työssä hyödyntää kasvatus,- ja sosiaali- ja terveysaloilla.
Kouluttajana toimii Eeva Siljamäki (MuT). Eeva on muusikko, pedagogi ja tutkija, jonka vahvuus on empaattinen ja kuunteleva ryhmän ohjaaminen. Eevan erityisosaamisalueita ovat improvisoinnin pedagogiikka, yhteistoiminnallisten prosessien tukeminen, luova toimijuus, soveltava improvisaatio, kuorolaulaminen, kulttuurihyvinvointi ja vuorovaikutus.
Eeva toimii tohtoritutkijana Taideyliopistossa ja on tutkinut mm. kuoroimprovisaatiota, improvisaation pedagogiikkaa, taiteen soveltamista hyvinvoinnin konteksteissa sekä improvisoinnin, oppimisen ja hyvinvoinnin suhdetta toisiinsa.
Lisätietoja Eeva Siljamäen kotisivuilta.
Koulutuksen aikataulu
- lauantai 15.10. klo 10.30–12.00, 13.00–14.30 ja 14.45–16.30
- sunnuntai 16.10. klo 10.00–11.30, 12.30–14.00 ja 14.15–16.00
Saapumisohjeet ja muut tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen koulutuksen alkua.
Maksu, lisätiedot ja peruutusehdot
Koulutus maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.
- Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen jäsenille koulutuksen alennettu osallistumismaksu on 50 euroa.
- Opetushallitus tukee erillisellä rahoituksella työttömien, maahanmuuttajien ja eläkeläisten osallistumista koulutuksiimme. Mikäli haluat hyödyntää tämän edun, koulutuksen hinta on 65 euroa. Alennettuun osallistumismaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan ennen koulutusta. Työttömille ja eläkeläisille tarkoitetun alennuksen voi saada, kun ei ole lainkaan palkkatuloa. Jos olet epävarma oikeudestasi alennukseen, otathan yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ennen ilmoittautumistasi koulutukseen.
Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 päivää ennen sen alkamispäivää. Jos osallistuminen koulutukseen perutaan tämän jälkeen, palautetaan 50 prosenttia osallistumismaksusta. Sairaustapauksissa koko osallistumismaksu kuitenkin palautetaan lääkärintodistusta vastaan. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen koulutuksen alkamispäivää, osallistumismaksua ei palauteta.
Lisätiedot ja peruutukset: koulutus@kansalaisfoorumi.fi