Dialogi: Kuinka voimme lisätä turvallisuutta kulttuuri­harrastamisessa?

Viisi ihmistä istuu lattialla keskustelemassa. Kuvaan on lisätty piirroskuvituksen muodossa erivärisiä puhekuplia.
  • Aika:
  • Sijainti: Verkossa
  • Ilmoittautuminen:

    19.5. mennessä
Verkossa

Mitä turvallisuus ja turvattomuus merkitsee sinulle, kulttuuriharrastaja tai yhdistystoimija? Kuinka voimme lisätä yhdessä luottamusta? Tervetuloa keskustelemaan kokemuksistasi!

Kutsumme mukaan keskusteluun teitä, paikalliset yhdistys- ja harrastustoiminnan järjestäjät ja vapaaehtoiset ja osallistujat, sekä muut toiminnasta kiinnostuneet. Erityisesti toivotamme tervetulleeksi sinut, joka et normaalisti osallistu tällaisiin keskusteluihin: Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi ja ajatuksesi!

Dialogin tavoitteena on ymmärtää paremmin Suomessa asuvien ihmisten moninaiset kokemukset turvattomuudesta ja turvallisuudesta sekä luottamuksen merkityksestä yhteiskunnassa.

Keskustelumme pääkielenä on selkeä suomen kieli. Voit itse myös puhua englannin kielellä. Ilmoittaudu mukaan dialogiin tästä linkistä.

Keskustelua ohjaavat nuorisoseura-aktiivi Elsa Weckström ja Anneliina Wevelsiep Kansalaisfoorumista.

Lisätietoa:
Anneliina Wevelsiep, 050 590 0180, anneliina.wevelsiep@kansalaisfoorumi.fi

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!


Taustatietoa

Suomea pidetään korkean luottamuksen maana, joka on selviytynyt vaikeinakin aikoina yhteen hiileen puhaltamalla. Monet tapahtumat maailmalla ja Suomessa horjuttavat kuitenkin nyt turvallisuudentunnettamme.

Maailmalla syttyy uusia sotia, valtioiden sisäinen epävakaus kasvaa ja luonnonkatastrofit lisääntyvät. Suomessa vallitsee epävarma taloustilanne, yhteiskunnan vastakkainasettelujen koetaan kärjistyvän, ihmisten huonovointisuus on lisääntynyt ja uusia uhkia on ilmaantunut maan sisällä ja ulkorajoilla.

Keskustelu on osa Kansallisten dialogien keskustelusarjaa Turvallisuudesta ja luottamuksesta. Ympäri Suomen järjestetään toukokuussa dialogeja, joissa monenlaiset ihmiset pääsevät kuulemaan toistensa näkemyksiä ja oivaltamaan uutta. Tarkoitus ei ole päästä yksimielisyyteen vaan rakentaa moniäänistä ymmärrystä. Kaikista keskusteluista teetetään yhteenveto.