Pohjoiseen uusi harrastajateatterifoorumi

Lapissa, kuten koko Suomessa, teatterin harrastaminen ja teatteriesityksiin osallistuminen on tunnetusti hyvin suosittua. Pohjoisen palkisilla – Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa – paikalliset harrastajanäyttämöt on otettu omaksi. Entistä suurempi määrä pohjoisen näyttämöistä on keskittänyt toimintansa kesäaikaan, mutta myös sydäntalvella on seuranäyttämöillä ja ryhmissä vipinää.

Merkittävimpiä teatteriharrastamisen trendejä ovat jo pitkään olleet ammattimaisten ohjaajien osaamisen hyödyntäminen, alan koulutusten monipuolistuminen ja rohkeus uusiin kokeiluihin. Uudet tuulet ovat laajentaneet myös harrastajien teatterikäsitystä ja parantaneet näin rutkasti esitysten kiinnostavuutta ja laatua.

Kouta kokoaa pohjoisen teatteriharrastajat

Pohjoisen laajan harrastajateatterijoukon yhteisten tapahtumien, kuten Staalon Teatterifestien ja Teatterihelinöiden loppuminen ovat jättäneet ison aukon tärkeäksi koettuun ja teatteriin oleellisesti kuuluvaan dialogisen kohtaamiseen. Tätä puutetta on lähdetty yhteistuumin paikkaamaan Kouta-tapahtumakonseptilla, joka on vahvasti koulutuspainotteinen, mutta joka toinen vuosi selkeästi myös vertaisarviointiin perustuva katselmus.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Kouta-koulutustapahtuma kokoaa Rovaniemelle, teatteriin ja Tiedekeskus Pilkkeeseen, reilun kuusikymmentä osallistujaa eri puolilta pohjoista harrastajateatterikenttää, Ivalosta Kuusamoon.

Teemana näyttelijäntyö

Päivien teemana on näyttelijäntyö, jonka eri osa-alueista keskitytään työpajoissa neljään: Improvisaatioon, fyysiseen ilmaisuun, äänenkäyttöön ja lavapreesensiin. Työpajojen vetäjinä ovat Kim Kreus, Marjo Selin, Heidi Kenttälä, Hanna-Leena Metsävainio. Tapahtuman mentorina toimii Anne Niskanen.

Perjantai-iltana 28.9. alkavan ja sunnuntaina 30.9. päättyvän tapahtuman ohjelmassa on työpajojen lisäksi myös teatteriesityksiä ja taiteilijatapaaminen.

Tapahtumaa tuottavaan tiimiin kuuluu Kansalaisfoorumin lisäksi asiantuntijoita Rovaniemen teatteri-Lapin Alueteatterista, Nuorisoseurojen Lapin aluetoimistosta, Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeestä sekä maakunnan teatterikentältä.

Tiimin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Kansalaisfoorumin kehittämispäällikkö Timo Tervo, puh.  040 5062 585.

Jaa sivu:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone