Tilaa meiltä kurssi, joka on räätälöity oman yhdistyksesi tarpeisiin! Tutustu tilauskurssitarjontaamme alla ja ota yhteyttä. Sovitaan yhdessä kurssin ajankohta ja laajuus. Tuomme koulutuksen haluamaasi paikkaan, se voidaan myös organisoida verkossa tai järjestää koulutustilassamme Helsingissä.

Otamme mielellämme vastaan myös sinun koulutustoiveitasi. Ota yhteyttä kehittämispäällikkö Timo Tervoon, timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi, niin keskustellaan lisää!

Tutustu tilauskursseihimme

YleisötyöEsityksen tuottaminenVertaisvalmennus

Yleisötyön verkkokurssi yhteisöllisille opintoryhmille

Oletko mukana taiteellisessa harrastustoiminnassa yhdistyksessä tai muussa ryhmässä? Kaipaako ryhmänne keinoja lisätä ihmisten ymmärrystä taiteenlajianne kohtaan ja haluatteko alentaa kynnystä toimintaanne osallistumiseen? Onko tavoitteenanne lisätä osallistujamääriä tai kasvattaa lipputuloja? Kansalaisfoorumin Yleisötyön verkkokurssi tarjoaa työkaluja näiden tavoitteiden toteuttamiseen.

Kurssi antaa valmiuksia yleisötyön suunnittelemiseen, soveltamiseen ja toteuttamiseen oman taideharrastuksen parissa. Kurssin tarkoituksena ei ole antaa yhtä oikeaa vastausta siitä, mitä yleisötyö on ja miten sitä tulisi tehdä. Runsas taustamateriaali antaa tietoa yleisötyöstä, sen tavoitteista, keinosta ja muodoista. Tarkoitus on, että sovellatte tätä tietoa oman harrastusalanne yleisötyöhön sopivaksi.

Kurssilla opitte yleisötyötä yhdessä

Kurssi on tarkoitettu opiskeltavaksi pienryhmässä yhteisöllisenä opintoryhmänä. Perehdytte yhdessä taustamateriaaleihin ja teette oppimistehtäviä Eliademy-oppimisalustalla. Kurssin aikana ryhmänne laatii harrastustoiminnalleen yleisötyösuunnitelman, toteuttaa sen ja laatii onnistumisestaan raportin.

Opintoryhmäänne tarvitaan vähintään viisi henkilöä, jotka ovat jonkin meneillään olevan taideprosessinne tai hankkeenne ytimessä tai liepeillä. Voitte myös innostaa mukaan ihmisiä, joilla on hankkeenne kannalta keskeisiä kontakteja ja vaikka tuottamiseen liittyvää osaamista.

Ryhmänne oppimista ohjaa ja arvioi Kansalaisfoorumin nimeämä tuutori.

Näin pääsette alkuun

Kun ryhmä on koossa, nimetkää joukostanne ohjaaja, joka hakee opintokeskukselta SkafNet-tunnukset ja täyttää SkafNet-palvelussa yhteisöllisen opintoryhmän anomuslomakkeen. Kun olette maksaneet ryhmän osanottomaksun, kukin ryhmän jäsen saa kutsun Eliademyyn.

Lue lisää Perusta yhteisöllinen opintoryhmä -sivulta.

Kurssin kesto ja hinta sekä opintoryhmätuki

Laajuudeltaan kahden opintopisteen (54 opintotunnin, á 45 min.) kurssin suosituskesto on 2–3 kuukautta.

Hinta:

  • Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen ryhmät 210 € / ryhmä
  • Muut ryhmät 260 € / ryhmä
  • Kurssimaksuun sisältyy neljä tuntia tuutorin ohjausta.

Myönnämme tukea yhteisöllisen opintoryhmän toiminnasta syntyvien kulujen kattamiseen. Tuen suuruus on enintään 500 euroa.

Lisätietoja: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi

 

Esityksen tuottaminen

Kurssi on toiminnallinen ja käytännönläheinen kokonaisuus esimerkiksi teatteri-, tanssi- ja sirkusryhmien tuottajille tai sellaiseksi aikoville.

Kurssilla tutustutaan tuottajan moniin rooleihin, jaetaan kokemuksia ja etsitään yhdessä suuntia tulevaisuuden tuottajille. Tavoitteena on perehtyä tuottamisen käsitteistöön ja oppia perusvalmiudet tuotannollisten tehtävien hoitamiseen. Kurssilaiset oppivat tuotantosuunnitelman ja tuotantobudjetin tekemisen, perusasiat tekijänoikeuksista, lupa-asioista sekä esityksen markkinoinnista.

Kurssin kouluttajana toimii FM Disa Kamula, jolla on kokemusta erilaisten tuotantojen tekemisestä niin ohjaajana, tuottajana kuin opettajana.

Kurssin laajuus: 1 opintopiste eli 27 opintotuntia (á 45 min.) = 14 yhteistä oppimista, 7 vertaisoppimista verkossa ja 6 itsenäistä oppimista tai kokonaan verkkokurssina

Hinta: 805 €  jäsenyhdistykset / 1.265 € muut. Hintaan kuuluu valmis kurssiesite (toimitetaan PDF:nä ja kurssin järjestäjä hoitaa kopioinnin ja levittämisen kohderyhmilleen).

Lisätietoja ja koulutustilaukset: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi

Kansalaisfoorumi veloittaa tilaajalta opetuksen ja opintomateriaalit. Kurssin tilaaja maksaa kouluttajan mahdolliset matkakorvaukset, päivärahat, majoituksen ja muut kurssin kulut, esim. tilat.

Vertaisvalmennus toisella asteella

Vertaisvalmennus toisella asteella on toiminnallinen koulutus, jossa tutustutaan vertaisvalmennukseen oppilaitoksen omien toiveiden mukaisesti.

Koulutuspaketit:

  1. Verkkosparraus (kesto 2 x 45 minuuttia), jossa keskitytään siihen, miten vertaisvalmennus kannattaisi toteuttaa omassa oppilaitoksessa. Suunnattu vertaisvalmennuksesta vastaavalle henkilökunnalle oppilaitoksissa.
  2. Toiminnallinen koulutus oppilaitoksen henkilökunnalle. Sisältää verkkosparrauksen (kesto 2 x 45 minuuttia) ja varsinaisen koulutuksen (suosituskesto 7 x 45 minuuttia).
  3. Opiskelijoiden ja oppilaitoksen henkilökunnan yhteinen koulutus. Sisältää verkkosparrauksen ja varsinaisen koulutuksen (suosituskesto 7 x 45 minuuttia).

Pyydä tarjous koulutuksesta: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi tai minna.lepisto@kansalaisfoorumi.fi.

Tutustu Vertaisvalmennus toisella asteella -oppaaseen ja videoon, jotka toimivat yhteisöllisen oppimisen materiaalina oppilaitoksissa.

Vertaisvalmennustoimintaa on kehitetty osana Poluttamo-hanketta.