Kuva: Marko Junttila

Tilaa meiltä kurssi, joka on räätälöity oman yhdistyksesi tarpeisiin! Tutustu tilauskurssitarjontaamme alla ja ota yhteyttä. Sovitaan yhdessä kurssin ajankohta ja laajuus. Tuomme koulutuksen haluamaasi paikkaan, se voidaan myös organisoida verkossa tai järjestää koulutustilassamme Helsingissä.

Otamme mielellämme vastaan myös sinun koulutustoiveitasi. Ota yhteyttä koulutuspäällikkö Timo Tervoon, timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi, niin keskustellaan lisää!

Tutustu tilauskursseihimme

YleisötyöEsityksen tuottaminenVertaisvalmennus

Yleisötyön verkkokurssi yhteisöllisille opintoryhmille

YSTÄVÄNÄ YLEISÖ – yleisötyön uusi verkkokurssi avautuu talvella 2020.

Mitä ihmettä yleisötyö on?  Yhden määritelmän mukaan yleisötyö on laaja kokonaisuus toimintatapoja, joiden tavoitteena on syventää taiteen kuluttajien, taiteen tekijöiden ja kulttuuriyhteisöjen välistä suhdetta. Yleisötyö tarjoaa keinoja lisätä ihmisten ymmärrystä taiteenlajianne kohtaan ja alentaa yleisön kynnystä osallistumiseen. Sen avulla voi myös pyrkiä lisäämään osallistujamääriä ja kasvattamaan lipputuloja.

Onko sinulla tai yhteisölläsi kiinnostusta yleisötyön tekemiseen omassa organisaatiossanne, mutta ette oikein tiedä, mistä aloittaisitte? Kansalaisfoorumin uusi yleisötyön verkkokurssi tarjoaa työkaluja yleisötyön haltuunottamiseen.

Talvella 2020 käyttöön otettavalla verkkokurssilla opitaan mitä yleisötyö on, asetetaan yhdessä tavoitteet oman yhteisön yleisötyölle ja pohditaan keinoja työn käynnistämiseen. Lisäksi opitaan määrittämään mittareita toiminnan vaikuttavuudelle, jolloin pystytään osoittamaan toiminnan tulokset myös yhteisön ulkopuolelle.  Kurssi sisältää tiedonhankintaa ryhmäkeskusteluja, ryhmän yhteistä suunnittelutyötä tukevia toiminnallisia tehtäviä. Kurssin perusrakenne on luotu Peda.net-alustalle, joka toimii ryhmän opiskelualustana kurssin tehtävien tekemiseen, suunnitelman kokoamiseen ja raportointiin.

Verkkokurssin oppimateriaalina käytetään teosta ”Ystävänä yleisö – katsaus teatterin yleisötyön muotoihin”, toim. R. Airaksinen, M.M. Mertanen & P. Virtanen (2019). Kurssi on maksullinen.

Lisätietoja: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi

 

 

Esityksen tuottaminen

Kurssi on toiminnallinen ja käytännönläheinen kokonaisuus esimerkiksi teatteri-, tanssi- ja sirkusryhmien tuottajille tai sellaiseksi aikoville.

Kurssilla tutustutaan tuottajan moniin rooleihin, jaetaan kokemuksia ja etsitään yhdessä suuntia tulevaisuuden tuottajille. Tavoitteena on perehtyä tuottamisen käsitteistöön ja oppia perusvalmiudet tuotannollisten tehtävien hoitamiseen. Kurssilaiset oppivat tuotantosuunnitelman ja tuotantobudjetin tekemisen, perusasiat tekijänoikeuksista, lupa-asioista sekä esityksen markkinoinnista.

Kurssin kouluttajana toimii FM Disa Kamula, jolla on kokemusta erilaisten tuotantojen tekemisestä niin ohjaajana, tuottajana kuin opettajana.

Kurssin laajuus: 1 opintopiste eli 27 opintotuntia (á 45 min.) = 14 yhteistä oppimista, 7 vertaisoppimista verkossa ja 6 itsenäistä oppimista tai kokonaan verkkokurssina

Hinta: 805 €  jäsenyhdistykset / 1.265 € muut. Hintaan kuuluu valmis kurssiesite (toimitetaan PDF:nä ja kurssin järjestäjä hoitaa kopioinnin ja levittämisen kohderyhmilleen).

Lisätietoja ja koulutustilaukset: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi

Kansalaisfoorumi veloittaa tilaajalta opetuksen ja opintomateriaalit. Kurssin tilaaja maksaa kouluttajan mahdolliset matkakorvaukset, päivärahat, majoituksen ja muut kurssin kulut, esim. tilat.

Vertaisvalmennus toisella asteella

Vertaisvalmennus toisella asteella on toiminnallinen koulutus, jossa tutustutaan vertaisvalmennukseen oppilaitoksen omien toiveiden mukaisesti.

Koulutuspaketit:

  1. Verkkosparraus (kesto 2 x 45 minuuttia), jossa keskitytään siihen, miten vertaisvalmennus kannattaisi toteuttaa omassa oppilaitoksessa. Suunnattu vertaisvalmennuksesta vastaavalle henkilökunnalle oppilaitoksissa.
  2. Toiminnallinen koulutus oppilaitoksen henkilökunnalle. Sisältää verkkosparrauksen (kesto 2 x 45 minuuttia) ja varsinaisen koulutuksen (suosituskesto 7 x 45 minuuttia).
  3. Opiskelijoiden ja oppilaitoksen henkilökunnan yhteinen koulutus. Sisältää verkkosparrauksen ja varsinaisen koulutuksen (suosituskesto 7 x 45 minuuttia).

Pyydä tarjous koulutuksesta: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi tai minna.lepisto@kansalaisfoorumi.fi.

Tutustu Vertaisvalmennus toisella asteella -oppaaseen ja videoon, jotka toimivat yhteisöllisen oppimisen materiaalina oppilaitoksissa.

Vertaisvalmennustoimintaa on kehitetty osana Poluttamo-hanketta.