Kuva: Joni Sivonen

Digitaalinen osaamismerkki on tapa tunnistaa ja antaa tunnustusta esimerkiksi yhdistys- ja harrastustoiminnassa kertyneestä osaamisesta. Merkkiä voi hyödyntää esimerkiksi CV:ssä työpaikkaa hakiessa tai oppilaitosten valintakokeissa oman osaamista esitellessä. Merkkiä voi myös jakaa omissa sosiaalisen median kanavissa, kuten LinkedInissä, Facebookissa tai Twitterissä.

Osaamismerkki on kuva, jonka yhteydessä on tietoja siitä, minkälaista osaamista merkin saaneella henkilöllä on. Merkkejä myöntävät usein erilaiset oppilaitokset, järjestöt sekä yritykset ja niiden käyttö yleistyy jatkuvasti. Merkkejä voi kerätä itselleen monesta eri teemasta. Ilmoitus merkin hyväksymisestä tulee merkkihakemuksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiin, joka ohjaa rekisteröitymään Open Badge Passport -palveluun. Kaikki saadut merkit löytyvät jatkossa hankilökohtaiselta tililtä kyseisestä palvelusta.

Osaamismerkin hakeminen

Osaamismerkkiä omasta osaamisesta voi hakea täyttämällä sähköisen merkkihakemuksen. Tällä hetkellä Kansalaisfoorumi myöntää yhdistyksen  puheenjohtajan, taloudenhoitajan ja sihteerin merkkiä yhdessä Suomen Harrastajateatteriliiton ja Suomen Nuorisoseurojen kanssa. Merkkejä voivat hakea kaikki kyseisissä tehtävissä erilaisissa yhdistyksissä toimineet henkilöt. Hakija saa osaamismerkin tai ohjeistusta oman osaamisen tai hakemuksen täydentämiseen kuukauden kuluessa merkkihakemuksen lähettämisestä.

 

Hae yhdistyksen puheenjohtajan osaamismerkki Open Badge Factory -palvelussa

Puheenjohtajan osaamismerkki.

Hae yhdistyksen taloudenhoitajan osaamismerkki Open Badge Factory -palvelussa

Hae yhdistyksen sihteerin osaamismerkki Open Badge Factory -palvelussa

Lue myös: Kansalaisyhteiskunnan verkkolehdessä 12.12.2019 julkaistu artikkeli ”Digitaalisilla osaamismerkeillä järjestöosaaminen esiin”.