Kuva: Riitta Liski

Esteettömyys Kansalaisfoorumin koulutustiloissa

Kansalaisfoorumin koulutustila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki

Käenkuja 1B -sisäänkäynti koulutuksissa: Ovi katutasossa, ei automatiikkaa. Ovi on mahdollista tulla avaamaan pyynnöstä. Ota yhteys osallistujainfossa mainittuun yhteyshenkilöön. Hissi esteetön ja tilava. Mahdollisuus myös tulla koulutustilaan rappujen kautta pyynnöstä.

Toisessa kerroksessa oleva koulutustila ja sen vieressä oleva keittiö ovat esteettömiä ja kynnyksettömiä. Koulutustilan vieressä käytävällä esteetön wc, välissä kynnyksetön oviaukko. Esteettömässä WC-tilassa ramppi kynnyksen edessä.

Vaihtoehtoinen Hämeentie 19 sisäänkäynti: Ulko-ovella ja väliportaiden välissä ramppi. Ovessa ei automatiikkaa. Ovi on mahdollista tulla avaamaan pyynnöstä. Kapea hissi aulassa. Ensimmäisessä kerroksessa esteetön wc.

Voionmaan koulutuskeskus, TietoPinni-rakennus, Ratapihankatu 55/56, 33100 Tampere

Esteetön kulku sisään, ulko-ovella ramppi. Ulko-ovi on painava, mutta alkaa automaattisesti avautua vetäessä. Ulko-ovi (0-kerros) on auki ja sen avausnappi käytössä vain ma–pe klo 8.00–20.00. Muina aikoina ulko-ovi on lukossa. Ulko-oven leveys on 93 cm. Vierekkäisen oven voi myös tarvittaessa avata, jolloin leveys 186 cm. Koulutuskeskuksen sisäänkäyntien sisäovet (1. ja 2. krs) ovat myös aina lukossa, mutta koulutusten yhteydessä yhteyshenkilö tulee avaamaan ovet.

Koulutustiloja on kolmessa kerroksessa. Esteetön WC 2. kerroksessa. Tilava hissi, jonka oviaukon leveys n. 105 cm. Hissillä pääsee kulkemaan oppilaitoksen kerrosten välillä vain kouluttajan kulkutunnisteella. Isoimmissa koulutustiloissa (Tieto, Montaasi) mahtuu hyvin kulkemaan esim. pyörätuolilla. Luokkien ovilla on 3 cm:n kynnykset. Luokkien ovet ovat 90 cm leveitä.

Kansalaisfoorumin koulutustila, Kansankatu 53, 90120 Oulu

Esteetön kulku, ulko-ovella ramppi. Ulko-ovessa avauspainike ulkona ja sisällä. Ulko-ovella tuulikaapin sisäovella on kynnys, jossa on luiska molemmin puolin. Ovi on lukittuna virka-ajan ulkopuolella, jolloin kouluttaja päästää osallistujat sisään. Hissi ala-aulan toisessa päässä, aulassa puolivälissä kolme porrasta. Niiden vieressä on ramppi. Koulutustiloja on ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa yhteensä 8 kpl. Kaikkiin on esteetön käynti ja niihin pääsee pyörätuolilla. Ulko-oven läheisyydessä on esteetön WC. Muissa kerroksissa sijaitsevat WC:t eivät ole esteettömiä.