Kuva: Emil Sallinen

Kaikki Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöt ja niiden jäsenyhdistykset ovat jäsenpalvelujemme piirissä. Jos yhdistyksenne on jäsenenä jossakin alla olevista järjestöistä, olette oikeutettuja palveluihimme:

Taloudellinen tuki opinto- ja koulutustoimintaan

Tarjoamme taloudellista tukea kurssien ja opintoryhmien järjestämiseen. Tukea voitte hakea Skaftuki-palvelussa.

Tukimuotomme ovat:

Opinto- ja koulutustoiminnan pedagoginen tuki

Jäsenille maksuttomat palvelut

Jäsenenämme saatte meiltä halutessanne apua kurssien ja opintoryhmien suunnitteluun sekä osaavien kouluttajien ja luennoitsijoiden löytämiseen. Tämän lisäksi autamme verkkokurssien ja -pedagogiikan kehittämisessä. Kannattaa myös tutustua Peda.net-ympäristössä olevaan avoimeen Ohjeita ja työkaluja verkkokoulutusten toteuttamiseen -aineistoon.

Verkkokeiju neuvoo jäseniämme tarvittaessa verkkokoulutusten toteuttamisessa. Apua voi tiedustella koulutuksen suunnitteluvaiheeseen, toteutukseen tai oppimateriaalin verkkoistamiseen. Verkkoneuvonta on maksutonta. Jos tarvitsette Verkkokeijun apua, lähettäkää sähköpostia osoitteeseen info@skaftuki.fi tai ottakaa yhteyttä Tuula Hyystinmäkeen (puh. 045 657 7358), niin etsimme sopivan asiantuntijan avuksenne.

Meiltä voitte tiedustella sparrausapua ja neuvontaa erilaisten opinnollisten ja kehittämisprosessien suunnitteluvaiheessa.

Myönnämme järjestötoiminnassa kertyvän osaamisen näkyväksi tekemiseksi digitaalisia osaamismerkkejä. Tuemme myös jäsenjärjestöissä tapahtuvaa osaamismerkkien kehitystyötä.

Maksuttomat tai jäsenhintaiset koulutukset

Useat avoimista koulutuksistamme ovat jäsenille maksuttomia tai saat niistä jäsenalennuksen.

Aikuisten digitaitojen kehittämiseen on mahdollista saada maksuttomia koulutuksia, jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Lisätietoa Digitaitokoulutukset aikuisille -hankkeen sivulta.

Kansalaisfoorumin tarjoaa kullekin jäsenjärjestölleen vuodessa 1–2 maksutonta koulutusta, joiden kesto on yhteensä enintään kuusi opintotuntia. Tällaisia koulutuksia ovat:

 • Zoom-seikkailu
 • Teams-toikkarointi
 • Avaimet onnistuneeseen verkkokokoukseen
 • Toiminnan markkinointi verkossa
 • Saavutettavat verkkosivut
 • Saavutettavat Word- ja pdf-tiedostot
 • Sosiaalisen median saavutettavuus
 • Canvan perusteet
 • Mobiilivideo
 • Kivointa on leikkaaminen – videoeditointi

Lue koulutusten tarkemmat kuvaukset.

Maksullinen koulutus ja muut maksulliset palvelut

Henkilöstömme voi toteuttaa jäsenten tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia. Lisäksi voimme fasilitoida erilaisia prosesseja, esimerkiksi yhteisön toiminnan kehittämiseen tähtäävissä tilaisuuksissa.

Tuntihintamme, jotka sisältävät suunnittelun, opetuksen/ohjauksen/fasilitoinnin ja koulutuksien osalta palautteenkeruun, ovat seuraavat:

 • arkipäivänä 50 €/tunti
 • viikonloppuna 100 €/tunti

Hintoihin lisätään mahdolliset matka-, majoitus-, tarjoilu-, materiaali- ja tilakulut.

Jos räätälöidyn koulutuksen vetää ulkopuolinen kouluttaja, tapahtuu hinnoittelu tapauskohtaisesti.

Julkaisut

Tuotamme painettuja sekä sähköisiä oppaita ja aineistoja järjestötoimijoille ja ohjaajille. Osa aineistoista on täysin maksuttomia. Kaikki aineistot löytyvät verkkosivujemme Julkaisut-osiosta.

Kulttuuritapahtumayhteistyö

Teemme jäseniemme kanssa yhteistyötä kulttuuritapahtumissa sopimuksen mukaan. Yhteistyön tapoja voivat olla esimerkiksi Kansalaisfoorumin osallistuminen ohjelmatuotantoon, työpajat ja koulutukset sekä Kansalaisfoorumin toiminnan esittelypisteet.

Hanke- ja kehittämisyhteistyö

Jäsenillämme on mahdollisuus olla mukana kehittämishankkeissamme. Jäsenyhteisöt voivat myös tiedustella Kansalaisfoorumia kumppaniksi omaan hankkeeseensa tai muuhun kehittämistoimintaansa.

Viestintäyhteistyö

Kansalaisfoorumin tukemat jäsenjärjestöjen ja jäsenyhdistysten valtakunnalliset tapahtumat jaetaan verkkosivujemme tapahtumakalenterissa. Nostamme sosiaalisen median kanavillamme esiin myös muita Kansalaisfoorumin tukemia koulutuksia. Muitakin jäsenjärjestöjen ja -yhdistysten laajasti järjestötoiminnan kenttää kiinnostavia päivityksiä nostetaan esille Kansalaisfoorumin kanavissa.

Tuotamme materiaalia koulutus- ja yhdistystoiminnasta jäsenjärjestöjemme julkaisuihin.

Vuokrattava koulutustila

Voitte vuokrata yhdistyksenne koulutuksiin Helsingin Sörnäisissä (Käenkuja 1 B) sijaitsevaa n. 100 m2:n koulutustilaamme hintaan 22 €/tunti tai 125 €/päivä (6 tuntia tai enemmän).

Yhteyshenkilöt ja jäsenkirje

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Katso tästä oman järjestösi yhteyshenkilö ja ota rohkeasti yhteyttä, me autamme mielellämme.

 • Kanteleliitto: Raisa Laukkanen
 • Kansalaisareena: Mari Tapio
 • Suomen Harrastajateatteriliitto: Minna Lepistö
 • Suomen Kansanmusiikkiliitto: Annamari Martinviita
 • Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto: Anneliina Wevelsiep
 • Suomen Nuorisoseurat: Tuula Hyystinmäki
 • Suomen Nuorisosirkusliitto: Annamari Martinviita
 • Suomen Puhallinorkesteriliitto: Annamari Martinviita

Julkaisemme jäsenkirjeen noin 6 kertaa vuodessa. Kirje sisältää ajankohtaisia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumistamme ja koulutuksistamme. Tilaa kirje sähköpostiisi täältä.

Kiinnostaako kansalaisfoorumin jäsenyys?

Kansalaisfoorumin jäseneksi voidaan hyväksyä valtakunnallinen rekisteröity yhdistys tai säätiö, joka hyväksyy liiton päämäärät ja toimii liiton tarkoitusta vastaavalla tavalla. Jäseneksi ottamisesta päättää Sivistysliitto Kansalaisfoorumin yleinen kokous. Jos jäsenyytemme kiinnostaa, ota yhteyttä pääsihteeriimme Anneliina Wevelsiepiin: anneliina.wevelsiep@kansalaisfoorumi.fi.