Kuva: Unsplash, Joni Sivonen

Lyhytdokumenttielokuvat on kuvattu Helsingissä 29.11.2019 yhden iltapäivän aikana.

Eeva-Maria Grekula: Jätän kohtaloni tuulen vietäväksi

Jätän kohtaloni tuulen vietäväksi kanavalta Info KansalaisfoorumiVimeo.

Alun perin sateinen päivä inspiroi kuvaamaan veden liikettä kaupungissa ja sen ääniä. Sitten ei yhtäkkiä satanutkaan. Oli tartuttava avoimin mielin siihen, mitä vastaan tulee, ja niin yksinäisestä muovipussista tuli päähenkilö. Veden ääni säilyi mukana taustalla. Ympäristön tylsät ja jopa rumat asiat voivat näyttäytyä kiehtovina, kun niitä asettuu katsomaan luovalla asenteella. Elotonkin voi hetkellisesti saada sielun.

Henri Peuravaara: Stadi 360

Stadi360 kanavalta Info KansalaisfoorumiVimeo.

Ideana oli kuvata aukeaa kaupunkitilaa monta eri aukiota yhdistämällä. Taustalla oli havainto siitä, miten valtavasti meillä on kaupungin keskeisillä paikoilla tyhjää tilaa, jota ei juuri käytetä muuhun kuin läpikulkuun ja satunnaisiin markkinointi- tai muihin tapahtumiin.

Marja Viitanen: Hissi

Hissi kanavalta Info KansalaisfoorumiVimeo.

Elokuva kuvaa matkan metrolaiturilta ulos kadulle. Kokemus ajasta nousee esiin, ja etenkin nopeasti paikasta toiseen liikkumaan tottuneen ihmisen näkökulmasta kaikki tapahtuu hyvin hitaasti. Kuitenkin liikuntarajoitteisen perusarkea on etsiä esteettömiä väyliä, jotka voivat olla melkoisia kiertoteitä. On hyvä, että esimerkiksi metroasemilla on hissejä, mutta saavutettavuus kaupunkitiloissa vaihtelee kovasti.

Siirry K-labran sivulle.