GROW-kortit

Vertaisvalmentaminen on uuden sukupolven mentorointia, jossa valmentaja ja valmennettava kohtaavat toisensa tasavertaisina. Roolit ja aiheet vaihtuvat, mutta valmennustuokioiden ytimessä säilyvät hyvien kysymysten esittäminen, kannustaminen ja kuuntelu.

Vertaisvalmentaminen onnistuu myös pelaamalla. GROW-korteilla valmennuskerrat saavat vaihtelua, eivätkä aiheet ala tuntua puisevilta, vaikka saman aiheen käsittelyyn palattaisiin useita kertoja uudestaan.

Pelikortteja voi hyödyntää monipuolisesti vertaisvalmennustilanteissa. GROW-pelistä on haettu virtaa ja vastauksia onnistuneesti esimeriksi oman opiskelumotivaation palauttamiseen, työelämän haasteiden ratkomiseen kollegoiden avustuksella ja yhdistystoiminnan kehittämiseen.

GROW-kortit perustuvat Graham Alexanderin, Alan Finen ja John Whitmoren 1980-luvun alkupuolella kehittämään GROW-menetelmään.

Julkaisu on ilmainen, voit ladata sen tästä:

Tiedosto, joka sisältää Grow-kortit käyttöohjeineen.

GROW-kortit ovat osa Yhdessä opiskelupolulla – Vertaisvalmennus toisella asteella -opasta, jonka voit ladata maksutta oppaan esittelysivulta.

Pelin ovat kehittäneet GROW-mallin pohjalta Minna Lepistö ja Raisa Laukkanen. Korttien ulkoasun on toteuttanut Joni Sivonen.