Jaetulla johtajuudella kohti vaikuttavampaa ja palkitsevampaa yhdistystoimintaa

Tämän päivän monimutkaisessa maailmassa yhdistyksen johtamisesta vastuussa olevalla henkilöllä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa siitä, mihin suuntaan yhdistystä tulisi tulevaisuudessa luotsata. Tässä tilanteessa johtajuuden jakaminen voi olla yksi ratkaisu. Päämäärä ja polku sinne, minne ollaan menossa, voidaan silloin etsiä yhdessä.

Lataa itsellesi ilmainen Jaettu johtajuus yhdistyksissä -julkaisu

Jaettu johtajuus yhdistyksissä -julkaisu kannustaa lukijoita tutkimaan jaetun johtajuuden mahdollisuutta omassa yhdistyksessä. Jaetussa johtajuudessa yhdistyksen johtotehtävät joko jaetaan mahdollisimman monelle toimijalle tai vaihtoehtoisesti toteutetaan kokonaan yhdessä. Verkkojulkaisu on kirjoitettu ihmisille, jotka haluavat kehittää suomalaista yhdistystoimintaa vaikuttavammaksi ja palkitsevammaksi. Tekstissä korostuu paikallisyhdistyksen näkökulma, mutta jaettuun johtajuuteen liittyviä ajatuksia voi soveltaa yhtä hyvin millä tahansa järjestön organisaatiotasolla.

Julkaisu on syntynyt Kansalaisfoorumin Jaettu johtajuus ja yhteisöllisen oppimisen ohjaaminen kansalaisjärjestössä -kehittämishankkeen perustalta. Hanketta rahoitti Opetushallitus, ja se toteutettiin yhdessä Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppanien kanssa vuosien 2015 ja 2016 aikana. Julkaisutekstin ensimmäinen versio näki päivänvalon Wikiopisto-sivustolla vuonna 2017, ja nyt se julkaistaan uudelleenmuokattuna PDF-verkkojulkaisuna.

Lataa julkaisu:

Jaettu johtajuus yhdistyksissa (pdf-tiedosto), Jaakko Rantala ja Tuula Hyystinmäki, Kansalaisfoorumi 2019