Kansainvälisen kehittämishankkeen tavoitteena oli lisätä kulttuurienvälistä oppimista taidelähtöisin ja toiminnallisin menetelmin sekä tuottaa ohjaajille käytännönläheistä materiaalia kulttuurienvälisten taitojen opettamiseen.
Tarve kulttuurienväliselle osaamiselle on ajankohtainen – niin oppilaitoksissa, työpaikoilla ja yksityiselämässä kuin aikamme isojen globaalien haasteiden sekä konfliktien ratkaisemisesta. Spaces for Intercultural Learning -hankkeessa tutkimme, miten kulttuurienvälisiä tietoja, taitoja ja asenteita opitaan. Entä miten niitä voi opettaa?
Hankkeen aikana testasimmme erilaisia taidelähtöisiä ja toiminnallisia menetelmiä (mm. draama, luova muistelu, sarjakuvat, pelit) pilottiryhmissä kuudessa partnerimaassa. Lisäksi kehitimme ohjaajille työkalun reflektoimiseen ja vertaisoppimiseen. Lopputuotoksena syntyi verkossa julkaistu materiaalikokonaisuus, jonka tarkoituksena on tarjota eväitä ohjaajien, opettajien ja muiden kasvattajien työhön. Materiaalikokonaisuus sisältää muun muassa erilaisia opetusmenetelmiä ja käytännönläheistä tietoa kultturienvälisestä oppimisesta.
Lue lisää hankkeen omilta verkkosivuilta: IntercultProject.com, sosiaalisessa mediassa aihetunniste #IntercultProject.
Lataa ilmainen opas
Lataa käyttöösi hankkeessa tuotettu ilmainen opas: Taidelähtöiset ja toiminnalliset menetelmät kulttuurienvälise oppimisen tukena
Hankkeen aikana on tuotettu hankekumppaneiden toimesta myös videomateriaalia kulttuurienvälisestä oppimisesta
Yhteyshenkilö Kansalaisfoorumissa: Pekka Kinnunen
Hankekumppanit:
- Puola: Dom Kultury Kadr
- Romania: Orizont Cultural T
- Alankomaat: Hogeschool Rotterdam, School of Social Work
- Pohjois-Irlanti: Training for Women Network
- Italia: Turin Institute for the Deaf
Spaces for Intercultural Learning on eurooppalainen Erasmus+ -kumppanuushanke (2016–2018), jota Kansalaisfoorumi koordinoi. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.