Kansalaistoimijoiden aamiaistapaaminen

  • Aika:
  • Paikka: Fazer Café, Kluuvikatu 3, Helsinki
  • Maksu: 15 €
  • Ilmoittautuminen: 14.2.2017 mennessä

Minkälaista kaupunkikansalaisuutta suurkaupungit tuottavat?

Kaupunki-käsite on Suomessa hieman haastava, kun väkevät maatalouskunnatkin ovat nykyisin kaupunkeja. Mutta määritellään kaupunki millä tavalla vain, yli puolet suomalaisista asuu kaupungeissa, ja määrä kasvaa koko ajan. Pääkaupungissa asuu noin 600 000 asukasta ja pääkaupunkiseudulla yli miljoona suomalaista. Siksi kaupungit, Suomen ainoa suurkaupunki ja kaupunkikulttuuri ovat kiinnostavia ja tärkeitä aiheita myös kansalais- ja järjestötoimijoiden näkökulmasta.

Laura Kolbe

Helsingin yliopistossa on meneillään humanistisen kaupunkitutkimuksen hanke Suurkaupungin kerrostumat. Yksi tutkimussuunta on suurkaupunkien tuottama kaupunkikansalaisuus. Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe johtaa tutkimushanketta. Hän on tutkinut pitkään kaupunkikulttuuria ja kirjoittanut siitä kirjoja. Professori Laura Kolbe alustaa aamiaistapaamisessa teemasta.

Kansalaistoimijoiden aamiaistapaaminen järjestetään perjantaina 17.2.2017 klo 8.30–9.30 Kluuvikadun Fazerilla. Aamiaistarjoilu alkaa jo klo 8.00. Kannattaa olla ajoissa paikalla ruuhkan välttämiseksi.

Ilmoittaudu 14.2. mennessä täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake. Olemme siirtyneet verkkomaksamiseen, ja voit nyt maksaa aamiais-/osallistumismaksun 15 € etukäteen Holvi-verkkokaupassamme. Linkin löydät ilmoittautumislomakkeen vierestä alta.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aihepiiristä. Osallistu keskusteluun myös somessa aihetunnisteella #aaronaamu.

Ilmoittaudu

Valitse maksutapa*

Maksa

Jaa sivu:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone